UngFil2018-0082

UNG FILHARMONI 2018

SOM DELTAKER I UNG FILHARMONI I 2018 FÅR DU:

  • Fremføre Dmitrij Sjostakovitsj symfoni nr 10 i samspill med Oslo-Filharmonien under ledelse av dirigent Vasily Petrenko. Konserten inngår i Oslo-Filharmoniens abonnementsserie.
  • En prosjektuke i Oslo sammen med Oslo-Filharmonien med øving frem mot konserten 27. september. Prosjektuken inkluderer også mesterklasser, sosiale aktiviteter og faglig påfyll.
  • En forberedende sommersamling i Oslo under ledelse av dirigent Peter Stark. Uken inkluderer tutti- og gruppeprøver med instruktører fra Oslo-Filharmonien, samt individuell oppfølging.
    Det settes også opp mesterklasser, faglige foredrag og workshops. Uken avsluttes med konsertfremførelse av Sjostakovitsj symfoni nr 10 under Valdres sommersymfoni.
  • Muligheten til å kombinere sommersamlingen med deltakelse på Beethoven-orkesteret under Valdres sommersymfonis andre periode (krever egen søknad). Programmet er spesialtilpasset deg som først har vært med på Ung Filharmoni. Se mer info HER.
  • Ta del i en unik prosess med prøvespill, samlinger, prosjektuke, konserter og evaluering, som gir deg læring helt utenom det vanlige.
  • Mulighet til å bygge vennskap og knytte kontakter som kan vare livet ut.

DATOER:
06. oktober 2017           Søknadsskjema åpner
01. november 2017     Søknadsfrist
10. november 2017      Prøvespill Tromsø
21. november 2017      Prøvespill Kristiansand
23. november 2017      Prøvespill Trondheim
24. november 2017      Prøvespill Stavanger
26. november 2017      Prøvespill Bergen
28. november 2017      Prøvespill Oslo
29. november 2017      Prøvespill Oslo
01. desember 2017       Prøvespill Oslo

Uke 2 2018: Alle søkere har fått svar på søknad

Mai 2018
Forberedelser. Det vil bli invitert til gruppeprøve per e-post.

22. – 27. juni 2018
Sommersamling og kurs på Rønningen Folkehøgskole.
KONSERTER: Tirsdag 26. juni 2018 på Norges musikkhøgskole og onsdag 27. juni under Valdres sommersymfoni,
Ung Filharmoni fremfører Sjostakovitsj symfoni nr 10.

22. – 27. september 2018
Prosjektuke med Oslo-Filharmonien.
KONSERT: Torsdag 27. september 2018 i Oslo Konserthus,
Ung Filharmoni og Oslo-Filharmonien fremfører Sjostakovitsj symfoni nr 10.

 

BEETHOVEN-ORKESTER UNDER VALDRES SOMMERSYMFONI 2018
Alle deltakere i Ung Filharmoni oppfordres til å søke seg til Beethoven orkesteret under Valdres sommersymfoni 2018. Dette er et internasjonalt mesterklasse- og orkesterkurs for strykere, blåsere og slagverkere på svært høyt nivå. Alle deltakere vil få tett oppfølging, både individuelt og under samspill av de fremste musikerne og pedagoger. Kurset er til for å gi musikkstudenter og unge musikere et ekstra løft på deres vei til å bli profesjonell musiker. Orkesterkurset ledes av Henning Kraggerud. Grunnet orkesterets besetning er det kun et utvalg av søkerne som vil få plass, basert på prøvespill. Dette orkesterkurs er et naturlig neste steg for de lengst komne deltakerne i Ung Filharmoni, og som deltaker i Ung Filharmoni vil du få en viktig erfaring og kompetanse, som vil gjøre deg egnet for orkesterets nivå og krav, enten i år eller til neste år.

 

DELTAKERAVGIFT, KOST OG LOSJI:
Alle utgifter, utenom reise til og fra Oslo, dekkes av Crescendo. Under sommersamlingen innkvarteres deltakerne på Rønningen Folkehøgskole og under prosjektuken i Oslo vil det bli organisert privat innkvartering i vertsfamilier for dem som ikke er bosatt i Oslo. Ta kontakt med crescendo@bdm.no dersom du kunne tenke deg å stille som vertsfamilie.